Netværksfamilier - Nyt!

Vi har behov for frivillige, der vil være 'netværksfamilier'!

En 'netværksfamilie' kan være en familie, et par, eller en enkel person, der bliver frivillig ven med en flygtning eller en flygtningfamilie med henblik på at støtte disse, og være med til at styrke overskud og troen på fremtiden samt støtte dem med at lære sproget, finde beskæftigelse og tage aktiv del i lokalsamfundet.

Mange af vores frivillige er blevet tætte familievenner med den flygtningfamilie, som de i sin tid har stiftet bekendskab med igennem vores frivilligforening.

Som vi alle sammen har hørt lige siden Talebans generobring af Afghanistan i august sidste år er der en del flygtninge fra landet der er kommet til Danmark. Og nu, efter flere måneder, hvor de har været indlogeret på asylcentre mens deres sager er blevet behandlet, er de første 3 familier nu ankommet til Roskilde Kommune.

Og med den nuværende situation i Ukraine, hvor der er rigtig mange mennesker, der forlader landet, hvor sikkerhedssituationen mildest talt er ganske forfærdeligt, kommer en del ukrainske flygtninge til kommunen. Mens nogle af disse har muligvis allerede et netværk her i Roskilde Kommune vil der formentlig være en del andre, der ikke er så heldige.

Lige nu efterlyser vi derfor frivillige, der gerne vil være med til at gøre en forskel for en nyankommet afghansk eller ukrainsk familie. Igennem dit frivilligt arbejde kan du får indsigt i en fremmedkultur - og dermed måske også i dig selv. Du styrer selv omfanget af dine opgaver som frivillig - det skulle jo gerne være til gensidig glæde såvel for dig selv som for de flygtninge, du hjælper.

Hvis det lyder som noget for dig kan du henvende dig til Lilian, vores Matchkoordinator, der har et stort kendskab til, hvad det indebærer (hun har prøvet det selv), og vil kunne fortælle dig meget mere end der kan stå her på hjemmesiden. Lilian hører meget gerne fra dig så skriv eller ring til hende eller kontakt os via formularen 'kontakt os', og så kontakter vi dig. Vi glæder os til at høre fra dig.